Hier beneden staan diverse “weetjes” en “nieuwtjes”, maar kijk ook eens op twitter (@LacroiAgro) of  facebook (Lacro-i-Agro Boerderijrecreatie&educatie) voor de laatste nieuwtjes en info over wat ons zoal bezighoudt op en rondom de boerderij.

 

Weetjes&Nieuws

Lacro-i-Agro

 

We bieden kinderen en belangstellenden excursies, lesopdrachten, speurtochten, laten hun leuke onderzoekjes en klusjes doen, zodat ze zien en beleven hoe het is op de boerderij. We hebben een heel breed aanbod van bedrijven, o.a. met melkvee, varkens, geiten, fruitteelt, akkerbouw, natuur, tuinbouw en bedrijven met paarden en pony’s.

Doelstelling Boerderij Educatie Limburg

Wij willen kinderen en belangstellenden door middel van belevend leren op de boerderij, op een professionele en educatieve wijze kennis laten maken met het platteland en zijn leefomgeving.

Wij willen iedereen laten beleven hoe dieren en planten gehouden en verzorgd worden en hun leren over de natuur in hun eigen omgeving. We willen laten zien wat gezonde en pure voeding is, waar het dagelijks voedsel vandaan komt en hoe het geproduceerd wordt.

Daarnaast leren ze ook lichamelijke en sociale vaardigheden, zoals verantwoordelijkheid en samenwerken met anderen.

 

Contactgegevens:

www.boerderijeducatielimburg.nl


Penningmeester Marjo Brouns

Voorzitter Carla Lemans
Contactpersoon Ivonne Hanssen tel. 077-4622976

Weetjes: Boerderij Educatie Limburg - april 2012

Conceptontwerp Speelboerderij - LimburgLab maart 2012

De LLTB en de Stichting Speeltuinwerk Limburg hebben in samenwerking met twee marktpartijen een nieuw concept ontwikkeld: de speelboerderij. Voor vier Limburgse boerderijen verspreid over de provincie zijn op maat ontwerpen gemaakt.

http://www.youtube.com/watch?v=HMCT3i_3bBk

Wij hebben hier ook aan meegewerkt ter oriëntatie op wat er in de toekomst allemaal realiseerbaar en interessant voor onze boerderij zou kunnen zijn.  In samenwerking met speeltuintoestellenfabrikant Eibe werd er een passend “speelboerderij” ontwerp opgesteld.

Wie weet …... is dit in de toekomst realiseerbaar!!

Nieuws: Twitter LacroiAgro - april 2012

Nu ook te volgen via Twitter: LacroiAgro

We gaan eens proefdraaien. Eens kijken wat we er allemaal mee kunnen.

En  zeer benieuwd wat er allemaal van mag komen.

Fruitige excursie - Hoevefeesten juli 2012 gewonnen door: Basisschool Sint Brigida


In het kader van het thema fruit organiseerde Fanfare St.Gertrudis een wedstrijd, waarbij basisschoolklassen of jeugdleden van verenigingen een vogelverschrikker ontwierpen.

Basisschool 'Sint Brigida' heeft uiteindelijk een bezoek aan  de appelboomgaard van Wim Notermans in Noorbeek gecombineerd met een bezoek aan de Fruitveiling te Margraten gewonnen.

Elstar altijd raak

Zie de vermelding op Elstar altijd raak van de familie Steinbusch.

http://www.groentenenfruit.nl/elstar/sub-maatschap-steinbusch

Eten bij de boer  op woensdag 14 aug en 12 okt 2013

Op woensdagavond 14 augustus en 12 oktober organiseerden we een rondleiding met aansluitend diner op onze boerderij.  We verwelkomden “nieuwsgierige” burgers voor deze agrarische culinaire avonden.  Het waren zeer geslaagde avonden. De nieuwsgierige burgers waren verrast over de diversiteit aan bedrijvigheden en de vele audits en computerwerkzaamheden ter waarborging van de kwaliteit en t.b.v. de alledaagse bezigheden. Er komt daadwerkelijk meer bij kijken dan men in eerste instantie denkt, het is niet alleen maar hard werken in de buitenlucht! De toekomstplannen voor de melkveetak werden ook besproken en er volgden hierop enkele kritische vragen welke we direct konden beantwoorden waarbij we onze keuzes hebben kunnen toelichten.  

‘Eten bij de boer’ is een landelijke initiatief van de Nederlandse Plattelandsjongeren en de NAJK (Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt) leest u op http://www.etenbijdeboer.info/..

 

 

Wereldvoedseldag 2012

In het kader van wereldvoedseldag sponsorde Vrouw en Bedrijf boerderijbezoeken voor basschoolkinderen in Limburg. ZMLK Jan Baptist uit Maastricht heeft op 1 november een bezoek gebracht aan onze boerderij. Klik op onderstaand link voor een filmpje over de diverse boerderijbezoeken.

  http://www.youtube.com/watch?v=7bVpySHsOHc

Open Dag Gemeente Eijsden-Margraten

zondag 27 oktober 11:00-17:00 uur

Tijdens de opendag van de gemeente Eijsden-Margraten was Lacro-i-Agro ook present, samen met Mertz Kleinfruit, Mergellandei en Slagerij Pinckaers presenteerden wij ons onder de naam;

Streekproducten met liefde uit het fruitige hart

 

Boerin in de klas over de melkkoeien

Op maandag 18 oktober 2013 was ik te gast bij groep 3 en 4 van Basisschool Sint Brigida te Noorbeek. Dik 2 uur wist ik de kinderen te boeien met mijn verhaal over de melkkoeien op de boerderij van mijn man.

Hoe ziet een hedendaags melkveebedrijf eruit? Wie werken er op de boerderij? Wat gebeurd er allemaal op de boerderij? Wat zijn melkkoeien? Wanneer geven koeien melk? Hebben alleen stieren hoorns? Waar slapen en leven de koeien? Wat eten en drinken de koeien? Hoe verloopt de geboorte van een kalfje? Wat is een oormerk? Wat staat er allemaal op de registratiekaart? Wat doet de boer allemaal voor zijn koeien? Wat zijn melkproducten?

Naast vele foto’s, plaatjes en het melkkoeienverhaal kregen de kinderen tussendoor opdrachtjes en vragen die eerst individueel of in groepjes uitgevoerd werden, waarna de antwoorden klassikaal werden besproken.

Daarnaast neem ik altijd allerlei attributen van de boerderij mee, zoals bijvoorbeeld een oormerk, een registratiekaart, melkpoeder voor de kalfjes en natuurlijk het voer van de kalfjes en de koeien om dit echt te zien, te ruiken en te voelen. De les werd afgesloten met het bekijken en proeven van allerlei (melk)producten, zoals melkdranken, boter, pudding, kaas, etc.

Een ware belevenis voor de kinderen om niet enkel in een boekje te hoeven kijken en te leren, maar een les waarbij ze daadwerkelijk al hun zintuigen kunnen gebruiken.  

 

Ook interesse voor een boer(in) in de klas?

Bel of mail me! info@lacro-i-agro.nl of 06-52436850 voor een boerderijles over melkkoeien of over appels&peren.

Ontdek de boerderij en hoor, zie, voel, proef en ruik het boerenleven op ons melkvee– en fruitteeltbedrijf tijdens een rondleiding, een boerderijspeurtocht of een andere activiteit of arrangement.

 

Reserveren voor 2016 en of 2017?

Dat kan stuur een mail aan info@lacro-i-agro.nl

Voorjaar 2015 t/m januari 2016 – BOUW nieuwe melkveestal