˄ Rebecca met  neefje en nichtje  

   op boerderij in jongveestal.

Lacro-i-Agro

Boerderijrecreatie&educatie Lacro-i-Agro                      

De Munckhof 6                                                                                   

6265BH St.Geertruid                                                                        

Tel.: 06-52436850

E-mail: info@lacro-i-agro.nl

KvK.Limburg: 53013549

Bezoekadres: Maatschap Steinbusch, Eindstraat 30, St.Geertruid

 

Lacro-i-Agro is de verwezenlijkte droom van Rebecca Steinbusch-Lacroix.

2003

Nadat ik samen met mijn toenmalige vriend (huidige levenspartner), Michel, een dag les had gegeven, over melkkoeien en kaas maken, op basisschool “De Slek” waren we beide verkocht.  Zo enthousiast, nieuwsgierig, leergierig en betrokken als de kinderen waren, dat was gewoon super. Hier wilden we meer mee doen, maar hoe…………..?

2011

Nu is het dan eindelijk zover. We stellen onze boerderij open voor bezoekers en hebben daarbij educatie en recreatie gecombineerd in een boerderijspeurtocht.

Visie:

Lacro-i-Agro wil zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met het bijzondere leven op de boerderij. Dit op een interactieve wijze, waarbij educatie en recreatie de belangrijkste pijlers zijn.

De naam Lacro-i-Agro

Lacro staat voor mijn meisjes familienaam Lacroix. In het dialect zegt men “Lakroo”. Ik had niet veel met de agrarische sector (Behalve dan dat ik in een klein dorpje met boerderijen ben opgegroeid. En dat ik vroeger als kind iedere zomer bij een oom en tante op de boerderij, waar ze koeien en varkens hadden, ging logeren). Pas echt in aanraking met de agrarische sector kwam ik door mijn relatie met Michel. Lacro staat dan ook voor het leek zijn, het onbekend zijn met de agrarische sector. Maar tegelijkertijd staat Lacro ook weer voor het langzaam aan leren kennen, verkennen en ontdekken van de agrarische sector. En bovenal staat Lacro voor het enthousiast en verzot zijn op het agrarische leven en dit wil ik met iedereen delen.

i staat voor “en” of “met”.

Agro staat natuurlijk voor de agrarische sector. Alles wat met het boerenleven te maken heeft. De dieren, de mensen, de machines, de materialen, de regelgeving, het voer, de natuur, de producten, de werkzaamheden, etc.

 

Boerderijrecreatie&educatie

Boerderij recreatie Boerderij educatie

Lacro-i-Agro

Lacro-i-Agro